Boldog szülinapot nekem

Posted: 2007. augusztus 31. in Agymenés

Bár két és fél hete volt… Na mindegy. Szóval mostanában nem blogoltam, mert melóztam ezerrel, amikor meg nem melóztam, akkor elég keveset voltam gép közelében, szóval blogra sem nagyon jutott idő!

Hétfőn kezdődik a suli. A tandíj 140 papír lesz, ami nem jó, de rossz! Na mindegy, ezt most hagyjuk is. mostanában az ncurses-c++ kombóval küzdök. Kiváncsi vagyok, mit sikerül majd összehozni vele.

A nagyrészét a szabad gépidőmnek egyébként egy gentoo reinstall foglalta le. Történt ugyanis, hogy rájöttem, hogy az előző telepítésnél egy csomó mindent elk*rtam (nem kicsit, nagyon), ezért helyre kellett hoznom. Persze mazo nem vagyok, tehát csak stage3 genkernel, de ha lesz egy kis szabadságom (néhány nap guglizás) összerakok egy saját kernelt is, meg az egész rendszert újraforgatom – nehogymá a bootstrap ne legyen forrásból telepítve… Ja, igen! I Flock! Megyek is. Mermost a tűzróka garázdálkodik itt, de nem baj, elfér.

Próbáltam egy enlightenmentet – pontosabban E17DR-t. Nem rossz, nem rossz, csak szokatlan. Nem esik kézre (nekem). Ezért inkább használom a sebességre optimalizált gnómot továbbra is, E17-el meg majd játszadozok néha, mert jól néz ki, meg hihetetlen milyen áj-kendis cumó, meg satöbbi. Ja, tegnap csontra fagyott a rendszer. Az történt, hogy ment a hupos sunos jövőlátó videó letöltése, és egyszercsak egér megfagy, nem mozdul. Se touchpad, se másik egér. Kihúz-visszadug-néz. Semmi. Egér továbbra sem. Persze a rendszerfigyelő ment, mutatta, mennyi swap használt, meg a proci is néha ugrott egyet, meg a memória is változott, de inputot nem fogadott el. Rájöttem, hogy titokban beviszkizhetett a laptop, mert én akkor vagyok ilyen. Nosza megpróbáljuk kikapcsolni. POWER gomb folyamatos nyomvatartása sem(!) használt. Na erre már mondtam, hogy vaddafakk! Csak az akku kidobásával lehetett leállítani. Persze azért a letöltés végét megvártam… A probléma fura, és soha ezelőtt nem jelentkezett – remélem ezután sem fog. Ezt leszámítva a rendszerem betonstabil, és jó gyors is… Az OpenOffice indulását még nem mertem benchmarkozni, de azt inkább hagyjuk. Főleg 256 MB memóriával. Apropó: a via laptopok memóriája bővíthető vajon? Nem lenne egy rossz dolog…

Mondjon valaki jó játékot linuxra, ami nem igényel hiperszuperháromdékártyát. Mondjuk mint ez. Vagy ez. Vagy valami jót. (Nem. Nem kell ezeknél jobb, mert az legalábbis nagyon nehéz feladat. De valami stratégia, ami élvezetes, és lehet real-time, vagy körökre osztott is.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s