Szekularizáció

Posted: 2007. szeptember 27. in Agymenés
Címkék: , , ,

Sokan, sok módon próbálják magyarázni, hogy mi a probléma ma kis magyar hazánkban. Én is teszek erre egy kisérletet! FIGYELEM! Szókimondó, durva szövegek! Olyan ember bele se olvasson, aki nem bírja, ha ellent mondanak neki! (Itt vallási fanatikusokra gondolok!)

Néhány évvel ezelőtt beléptünk a XXI. századba. Anno 2007-re azt jósolták, hogy London már vízalatt van, végbement a nagy egész kaliforniát leromboló földrengés, és közel járnak a repülő autók gyártásához. Nem mellesleg ázsia majd minden sci-fiben előretör, dehát ez várható volt.

Manapság a magyar ember átlagban egyetlen dolgot tud csinálni: Intenzíven használja a k-betűs szót – hogy k ez, meg k az! A saját meggyőződését az átlag képtelen levetkőzni. Még akkor is, ha hangfelvétel van az ellenkezőjéről. (Gyengébbek kedvéért nem az elkúrásra gondolok, hanem amit utána mond… Apropó: akinek egy szó is újdonság volt az őszödi beszédből, az lehetőleg tartózkodjon a politikai vélemény-nyilvánítástól, mert ostoba, könnyen palánkon átkúrható ember, akinek semmi keresnivalója a szavazó-fülkében.)

Gyerekek ülnek fölöttünk, és élvezik, ahogy játszanak velünk. Egyesek meg asszisztálnak hozzá, és olyan ostobák, hogy észre sem veszik, mit érnek el vele (szart se!), maximum annyit, hogy valódi disznóságokról nem esik szó, csak arról, hogy megint pampogott pár szűkagyú árpád-sávos. Persze a Zuschlag geci eldugott 50 millát, és most jól le is csukták, de aki azt hiszi, hogy ez 2002 óta újdonság magyarországon, az veszélyesen hülye!

Tegnap Rolanddal beszélgettem kicsit, és sikerült megfogalmazni mindegyik politikai párt hozzáállását a dolgokhoz. Nagyon tanulságos. Figyeljük csak:

Téma: vasárnapi nyitvatartás. Reakciók:

MSZP:
Hát… szükség lenne talán vasárnapi nyitvatartásra, dehát nem is tudom… szóval talán hogyha bizottságot hoznánk létre…

Baszki! Egyszerű a kérdés, nem tudsz dönteni? Akkor minek mentél politikusnak?

SZDSZ:
A vasárnapi nyitvatartás a modern piac-gazdaság egyik fontos alappillére, amit nem szabad feladni!

Kurva életbe, ha már beszélsz, legalább érvelhetnél is normálisan, mert jó, amit mondasz, de az iskolában egy ilyen feleletre max egyes fölé jár!

Fidesz:
A vasárnapi nyitvatartásról egyes egyedül Gyurcsány Ferenc tehet! Még KISZ elnök korában találta ki, hogy a vasárnapi nyitvatartás a kommunizmus egyik alappillére legyen!

<röhög> Akinek ehhez kommentár kell, az sürgősen nézzen magába!

KDNP:
A szabad vallás-gyakorlás, és a krisztusi értékek…

Bazd meg! És ha én nem vagyok keresztény, de szeretnék ilyen-olyan okból vasárnap dolgozni…? És ha zsidó vagyok? Tiltsuk meg a szombati munkát is? És ha buddhista vagyok, és számomra a vasárnap semmit nem jelent? A vallási béklyó az, amit le kellene vetkőni most, hogy a megváltó 2000 éve halott! Apropó. A keresztyén egyház egy buddhizmusra áttért zsidó származású fiatalember szimbólikus hulláját tartja mindenhol, jelezvén, hogy velük aztán nem lehet szarozni! És hát látjuk is: inkvizíció, keresztes háború, orbán viktor! Ami szörnyűség csak létezik, mind ránk szabadították… És még az arab világot nézik le!

Orbán Viktor:
Kedves barátaim! Kedves mindannyian! Egy közmondás van, egy közmondás van, egy közmondás van, amit erre a helyzetre alkalmazhatunk: nem minden ló döglött, amin rajta ülünk!

Semmit mondó, de lehet rá éljenezni. Teljesen viktoros!

Gyurcsány Ferenc:
Én azt mondom…, ne álljunk meg… Csináljuk…!

Újabb semmitmondás, de legalább ő csinálni akar valamit. Egyébként GyF-ben az nem tetszik, hogy nagyon-nagyon technokrata a hozzáállása. Csak hatástanulmányok, és gazdasági mutatók lebegnek a szeme előtt.

Persze mindenki Gyurcsányban keresi a hibát, ahogy anno Bokros is így járt, de egy dolog van, amit nem vesznek észre, mert sötétek, mint a járási varjú: Gyurcsány nem önmagát termelte ki! Ő csak a szocik részéről egy válasz volt a viktorra! Egy olyan válasz, ami mára önjáróvá vált!

Egyébként a vasárnappal kapcsolatban: Legyen nyitva az üzlet vasárnap, mert ha egy magáncég nyitva akarja tartani, megtiltani neki ostobaság. DE! Fizessék meg! Ha már valaki kénytelen vasárnap dolgozni, akkor legalább kétszeres órabért fizessenek! Legalább!

Sokan azt hiszik, akkor megoldódna a probléma, ha gyurcsány lemondana! Na persze: Ennyire hülyének ne nézzük már egymást! Ha az USA kivonulna Irakból, nem lenne többé egy öngyilkos merénylet sem a világon! A kettő legalább ugyanakkora faszság! Ha valaki enged a terrorizmusnak, tény, hogy az azt a konzekvenciát jelenti a terroristák számára, hogy lehet balhézni, mert azzal úgyis elérünk mindent, amit akarunk! Ostobák!

Állandóan azzal példálóznak, hogy a németek bezzeg… Na mondok valamit, faszfejek! A jóléti államok nem a pénz miatt élnek jól, hanem azért, mert megtanulták, hogy ha állandóan marakodnak, és a másikat hibáztatják, az nem viszi előbbre őket! Tessék megnézni Szlovéniát! Amíg ilyen őstulkok (mszp, fidesz, szdsz, kdnp, magyar gárda, tomcat, tamás gáspár miklós) alakítják a napi politikát, addig mindig bezzeg-ország leszünk! Tanuljuk már meg végre, hogy ha nincs kiegyezés, nincs aranykor! Akkor csak polgárháború van! Még ha egyes faszfejek nem is hajlandóak elhinni! XIX. század! Történelem könyvek! Ha már annyira történelem-buzik vagytok, ezt tudhatnátok! (Ja, mindkét világháborúba jobbos kormány vitt be minket, de azért csak istenítsétek őket! Ha nincsen vérszagra bevaduló fasizoid népcsoport, nincs trianon! Akármilyen nehéz is elfogadni!)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s