Há Turul!

Posted: 2008. augusztus 18. in Agymenés

Szándékosan nem beszéltem róla akkor, amikor napirenden volt. Most nem tudom, hogy áll, de épp visszajöttem külhonból, és frissen lebarnulva merek pofázni! Mer’ erős vagyok! Meg politikát se hallgatok. Lehet, hogy így is maradok. De majd meglátjuk! 😀

Szóval Turul szobor. Megnéztem. Jó, jó, meg szép, szép. Aha. Remek!

Szóval a tények kevésbé naprakészeknek:

A XII. kerületi önkormányzat (melynek feje Pokorni “augusztusban már berendeljük a gyereket az iskolába” Zoltán, oktatási miniszter) szeretett volna egy szobrot állítani, ám az építési engedélyt nem kapták meg. Ez nem zavartatta őket, így is fölállították. Láttunk már ilyet persze, nem tudom, emlékszik-e még valaki a bődületes borotvapengére a Terror Háza tetején? Arra sem volt engedély! A szadeszos városvezetésnél persze egyből kiverte a biztosítékot. Megszoktuk már, hogy Turulra ugranak, szóval várható volt, hogy lebontást követelnek. Ezt a bontási határozatot a fővárosi bíróság el is rendelte. Persze természetesen a XII. kerület vezetése nem kívánta az általa állított szobrot elvinni, szóval megbízták az I. kerületet, ám ők is vonakodtak. Persze a másik oldali (minden értelemben) IX. kerület bukott az ötletre, és cselekvési tervet is készített. Naná, hogy a Tomcat vezette balhé-keresők sem hagyták ezt szó nélkül, és azonnal tömegrendezvényt jelentettek be, hogy Turul márpedig lesz, és punktum, és ne gyere ide, meg ne gyere erre, mama helyén marad!

Eddig a fejlemények. A Turul egyelőre(?) áll.

Akkor most jöhet a személyes vélemény, meg a többi marhaság. Magam részéről betegesnek, és morbidnak találom, hogy éppen a második világháború áldozataira emlékeznek Turullal. Ez számomra legalább olyan horderejű bődületes nagy faszság (már elnézést), mintha a (~z egyébként hibásan) kommunizmusnak nevezett szocialista diktatúra áldozataira emlékeznének vörös csillaggal. Ugye, hogy kifordul tőle az ember gyomra? Hát ettől is!

De ha már itt tartunk, hadd fedjem fel egy személyes összeesküvés-elméletemet! Nagyon izgi!

Ugyebár a nagyobbik támogatottságú szocialista pártnak (fidesz) elemi érdeke, hogy a közhangulat rossz legyen! Nagyon rossz! Minél rosszabb, annál jobb! Ezesetben ugyanis lehet esélyük egy nagy fölénnyel nyert választásra. Ha gyurcsány végigcsinálta volna a reformokat, amiket kellett volna, és 2010-re beértek volna, nos… finoman fogalmazzunk úgy, hogy nem holnap cserélnénk miniszterelnököt, de lehet, hogy nem is ebben az évszázadban. Ezért feküdt keresztbe a nagyobbik szoci párt a “reformok” előtt, karöltve az alkotmánybírósággal, akik olyan mondvacsinált indokok alapján engedték át a vizitdíj népszavazást, aminek alapján (szórol szóra ugyanazzal az indoklással) átengedhették volna az ingyen söröset is. Ezért vagyok kénytelen magánemberként azt gondolni, hogy az alkotmánybíróság vagy dilettáns idiótákból, vagy politikai bábokból áll! Valamelyik stimmel. Hogy melyik, azt ki-ki döntse el maga!

Tehát ott tartunk, hogy rossz hangulat kell, erre kiváló egy olyan konkrét ügy, amikor lehet mondani, hogy hú geci gyurcsány még a szobrainkat is tönkre akarja tenni! Elméletem szerint nagy tanácskozás folyik, és a pártelnök úr kijelöli egykori jobbkezének kerületét, hogy az legyen a hadszintér! Pesten volt már elég balhé, tapasztaljanak kicsit a budaiak is. Gyorsan kiötlik, hogy mi az, amit biztos el akarnak majd a szadeszesek bontani bármi áron, a turul jó lesz, nyögi be valaki nagy tanakodás után. “A következő választás után miniszterelnök-helyettes leszel“, mondja neki a vezér, “mert ez egy jó ötlet“. A fiúk adnak is a látszatra, megpróbálnak egy engedélyeztetést, ami csak arra kell, hogy mondhassák, hogy ilyen is volt. Természetesen tudják, hogy a Turul szó említésére azonnal visszadobják, így a nyomtatványba 327 helyen írják bele (pontosan), és még meg is vastagítják, hogy nehogymár véletlenül eltévesszék azt a szót a kedves elvtársak! Néhány helyen alá is van húzva!

Ahogy várták, az illetékes szerv síkítva dobta ki az ablakon a formanyomtatványt. Remek! Kezdődjön a munka! A szobor addigra már készen állt, csak oda kellett vinni a helyére. Ezt egy éjszaka leple alatt meg is tették!

Innen már ment minden a maga medrében! A liberálisok elkezdték a szájtépést, és a szokásos párhuzam vonását Szálasi, és a szobor állítói között, a mélymagyarok beizzították a piros-fehér-piros-fehér-et_cetera… zászlóikat, és állt a bál! Csak a szokásos!

Személyes hozzáfűzés: Ne bontsák el a Turult! Ha a Jobbik annyira élvezi, hogy kiverheti egy szoborra, hát tegye! Elvan a gyerek, ha játszik, addig sem a szegény buzeránsokat cseszteti! Viszont mégis engedély nélkül épült, tehát valami közigazgatási bírság kiszabása azonban mindenképpen indokolt, mert engedély nélkül épült basszameg! Igen! A zsidó emlékhelyekre is! Ha engedély nélkül épültek, mindenképp! Utálom a kettős mércét!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s