Kukori és Kotkoda

Posted: 2008. december 6. in Agymenés

Nem is lehetne ez más, mint egy ízig-vérig magyar rajzfilm!

Kotkoda egy tipikus falusi nő, aki 18 éves korában még egyetlen kérővel sem rendelkezett, ezért – félvén, hogy pártában marad – hozzáadták ahhoz a legényhez, akinek az udvarán a legnagyobb trágya-domb volt. Ez ugyanis a gazdagság jele.

Kukori minden valószínűség szerint kései gyermek, és az egyetlen fiú a családban. Feltehetőleg a nagymama nevelte, mert anyuka, egész nap kint volt napszámban, apuka pedig katonának állt. Nagymama pedig mint tudjuk kiváló almáspitét süt, és nem engedi a gyereknek, hogy fáradjon bármiért is. Majd a leány megcsinálja. A következetes nevelésnek köszönhetően Kukori hozzászokott, hogy egy szalmaszálat sem kell keresztbe tennie. Mivel kertjük van, Kotkoda kijár a piacra, eladja a répát, és a salátát, ebből aztán – ha szegényesen is, de – megélnek, így kukorinak még a városba sem kell bejárnia dolgozni. Mivel a pénzkeresettel nem kell törődnie, egész nap fekszik, és nem tud mit kezdeni magával. Így megy ez falun.

Kis adalék, hogy Kukori minden valószínűség szerint impotens – ami nem is lenne meglepő tekintve a szegényes beszűkült környezetet, és az egész napos semmittevést. Mi más lenne az oka annak, hogy egy negyvenes évei végén, ötvenes évei elején járó házaspárnak nincs gyermeke?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s