Music player wishlist

Posted: 2008. december 22. in Agymenés
Címkék: , , ,

A következőkben két dologra van esély. Vagy azt írom le, mi az, amit szeretnék az ideális zenelejátszóba, vagy azt, hogy mennyire vagyok hülye, hogy eddig nem vettem észre, mert elképzelhető, hogy ez már megvan. Szóval alapnak a Rhytmboxot veszem, mert mostanában azzal szenvedek.

Tehát mik azok a funkciók, amit ilyen-olyan okból kifolyólag hiányolok például a Rhytmboxból:

 • Ritkán játszott számok – ez az egyik legidegesítőbb általában. Úgy veszem észre, hogy a véletlenszerű választásnál valahogy mindig prioritást kapnak a leggyakrabban játszott számok – gondolva arra, hogy a júzer biztos ezt szereti, tehát kicsit gyakrabban akarja hallani. Mivel általában a zenehallgatás kevés kivételtől eltekintve nálam 1-2 óra hosszánál nem tart tovább egyhuzamban, ezért valahogy egy idő után mindig kijön, hogy van 20 szám, amit szinte mindig játszik, és a többit szinte soha. Ez az elcseszett funkció az, ami miatt máig(!) van olyan tankcsapda szám például a punk & roll lemezről, amit még nem hallottam.
 • Indexelés szabályozása – Valahogy nem tudtam még kikapcsolni, hogy adott könyvtárakat ne vegyen figyelembe amikor keresi az új zenéket. Például egy Babylon 5 szinkron hangsávot a francér kell beindexelni? Mi lenne, ha csak a ~/Zene könyvtárat nézné? Olyan nehéz megoldani?
Reklámok
Hozzászólások
 1. gabek szerint:

  amarok…?

 2. gerzsonka szerint:

  GNOME-ot használok, amarokot feltettem, de problémásnak tűnik.Azért még megnézem, szenvedek vele, hátha…

 3. gabek szerint:

  Vágom, de tudja amit kell. Én pillanatnyilag ide-oda ugrálok a Gnome és a Kde4 között, és sajnos könnyen lehet Kde 3.5 a vége… (vagy Windows, ha WoW addict leszek 😉 :P) Valamiért mindkettő bugzik. A Gnome jóval kevesebbet, de cserébe nem olyan jók a programjai (gnome-commander vs. krusader, tilda/stjerm vs. yakuake, amarok vs. akármi, stb…).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s