Hellboy II.

Posted: 2011. január 10. in Agymenés
Címkék: ,

Alapvetően nagyon nehéz elhinni, hogy a Hellboy második részének ugyanaz a Guillermo del Toro az írója, és rendezője, aki a Hellboy első részét, illetve Faun labirintusát is elkövette. Az említett másik két film sötét, titokzatos, érdekes. Olyan hangulata van, hogy ha elmerülsz a világban, kíváncsi vagy rá, milyen vizuális állatságok jöhetnek még, bele akarsz látni a rendező fejébe, hogy milyen eszement ötletei lehetnek.

Ez volt az a két film, amiért alapvetően nem bántam volna, ha del Toro kapja a Hobbit rendezési jogát. A hivatalos híradások szerint a New Line túlzottan bele akart szólni a produkcióba, és ezért del Toro úgy döntött, nagyobb művészi szabadságot engedő filmekben éli ki magát. A mai napon a nézőpontom változott.

Szerintem a New Line fejesei (akár Pete Jacksonnal az élen) most jutottak el oda, hogy megtekintsék az inkriminált képregényfilmet. Szinte látom magam, ahogy Jackson beront az igazgató irodájába: “Te Mike bazzeg, olyat mutatok, beszarsz. Tudod, kinek adtátok ezt a filmet?” S lőn, megmutatta, látva az eredményt, Guillermot pedig kib*szták az ajtón, mint macskát szarni.

A Hellboy II: Az Arany Hadsereg borzalmasan rossz film.

Nem mondom, hogy a látványvilága szar, mert del Toro persze ilyen téren hozta a formáját, és a fantázialények kidolgozottsága a tökéletest súrolja. Tényleg eszement dolgokra képes ez a fickó a vizuális stábjával. De ennyi. Ezzel a pozitívumok felsorolásával nagyjából végeztem is.

Ez a film egy trágya. Köze nincsen az eredeti Hellboy sötét hangulatához. A legendák érthetetlenek, és érdektelenek. A történet klisés, tapasztalt hollywood-rajongó percenként sorolja, mi fog a következő jelenetben történni. De nem csak a történettel van baj; a legfőbb gond, hogy ha ezt nem egy A kategóriás filmként hirdették volna be, és nem lett volna mögötte egy óriási média-gépezet, akkor Lorenzo Lamas, és Dolph Lundgren legnagyobb műveivel emlegetnénk együtt.

Csak őszintén remélni tudom, hogy nem lesz Hellboy 3. Senkinek nem ajánlom, hogy megnézze ezt a fost. Azt a 120 percet inkább fordítsátok a Birodalom visszavág megtekintésére. Higgyétek el, mindenki jobban járt vele!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s